Nieuwe kans voor automotive ondernemers:

Vanaf heden is Washplan-Ned aangesteld als distributor door Broadway Equipment Company. Broadway is de Amerikaanse fabrikant van de beroemde Broadway Buff’n Shine Polisher rollover maar fabriceert tevens unieke hydraulisch aangedreven Cloth (textiel) rollovers. De Buff’n Shine Polisher rollover kan volautomatisch een auto poetsen en reduceert daarmee het tijdrovende en daardoor kostbare in – en uitpoetsen van auto’s. Ideaal voor de grotere autodealers die een poetsafdeling echt rendabel willen gaan maken. Ook autowascentra kunnen een Buff’n Shine toevoegen aan hun activiteiten en zodoende beter inspelen op de wens van autobezitters en extra winst genereren.

Broadway’s Buff’n Shine Polisher rollover
“For a perfect shine - every time”

{gallery}broadway{/gallery}

Algemeen:

De Buff’n Shine van Broadway is ontwikkeld in 1976. Men is zich destijds direct al gaan toeleggen op de specialisatie ; het fabriceren van een hoogwaardige poetsmachine voor auto’s. Sindsdien heeft het product zijn weg gevonden naar vele landen. Door voortdurende innovatie is de Buff’n Shine uitgegroeid tot verruit de beste en meest verkochte poets rollover ter wereld. Gebruik van een Buff’n Shine wordt aanbevolen door ondermeer Ford Motor Company, General Motors, Chrysler Corporation, Nissan, Toyota, Honda, Volvo, Saab, Mitsubishi, Hyundai en Volkswagen VS. De Buff’n Shine heeft een sterk frame gebouwd uit aluminium. Aan “armen” zijn vier zijwalsen opgehangen die de auto als het ware soepel “omarmen” en over relatief korte rijafstand de voorzijde zijkanten en achterzijde bewerken met hun hoogwaardige en onlangs nog weer verbeterde speciale poetstextiel walsen. Maar liefst 20.000 textielvingers bewerken de auto net zo voorzichtig als bij handmatig poetsen. De topwals hangt in een aparte geleiding die door contragewichten gemakkelijk en constant de juiste druk uitoefent op de auto. Aandrijving van walsen en rijwerk is onboard hydraulisch. Het voordeel hiervan is dat er slechts één elektromotor gebruikt wordt voor de gehele aandrijving. Voor aandrijving van ieder bewegend deel zorgt een hydromotor. Perslucht cilinders zorgen voor het soepel in en uitgaan van walsarmen en topwals. De Buff’n Shine kan auto’s poetsen tot 2.00 meter hoog. Één operator kan 25 auto’s per dag behandelen maar dan wel zonder al te veel lichamelijke inspanning. Doe dat aantal maar eens handmatig met personeel! Verder kent de Broadway Buff'n Shine Polisher geen ziekte, salarisverhoging en is niet lid van een vakbond.

Werkwijze:

De vooraf gewassen auto positioneren en ruitenwissers vastzetten met speciale meegeleverde klemmen. Plaatsen van een meegeleverde beschermkap over de trekhaak. Auto innevelen met reservoirspuit en het juiste product (polijstmiddel voor verweerde lak of polijstmiddel voor nieuwere auto’s opbrengen en de machine starten. Op dat moment doet de machine zijn werk volautomatisch. Kiest de klant voor het uitgebreide programma met lakverzegeling dan wordt dat middel in een tweede cyclus opgeneveld en maakt de machine nog een gang over de auto. De Broadway Buff'n Shine Polisher is de ideale machine om in te zetten voor de Pre Delivery van nieuwe auto’s. Positioneren, opbrengen van lakverzegeling en starten, meer niet!

Eigenschappen:

 • Geeft langdurige bescherming op nieuwe auto’s
 • Poetst tot optimaal resultaat zonder kringen, strepen of andere onregelmatigheden
 • die handmatig poetsen of poetsen met een poetstol meestal geven. Het resultaat is veel constanter dan de handmatige poetsbeurt
 • Zowel polijsten van verweerde lakken, lakken in redelijke staat en wax opbrengen en uitpoetsen op nieuwe auto’s. Afleveren van nieuwe auto’s kan het beste met een poetsbeurt in de Buff’n Shine van een kwartiertje
 • Nog weer verbeterde en nog zachtere textiel
 • Aluminium frame voor onbeperkte levensduur

Marketing:

 • Washplan-Ned onderhoudsprogramma voor 10 jaar
 • Training van uw medewerker(s) door Washplan-Ned
 • Capaciteit ruim 20 behandelingen per dag; dagomzet dan € 1.500,00.
 • Kosten aan verbruik stroom, perslucht ( bijna nihil) en chemie ca. € 1,00 tot € 5,00 per behandeling
 • Gemiddeld kan voor polish en wax (lakverzegeling) een bedrag van 119,50 gevraagd worden. Voor polish alleen € 39,00. Gemiddeld levert de machine dus bijna zo’n € 80,00 op; bij volle bezetting op een dag kan een omzet van meer dan € 1.500,00 gerealiseerd worden
 • Het Auto Butler programma van Broadway is te zien op www.autobutler.net
 • Laat uw klanten gedurende een vijf jaar periode ieder half jaar terug komen voor een herhaalbehandeling. De auto blijft op die manier in staat van nieuw. Systeem kent automatische recall van de deelnemende klanten. Ruil zo’n auto maar weer rustig in!
 • De Broadway Buff'n Shine Polisher is zeer goed toe te passen in het verlengde van een autowasinstallatie. Zo valt te denken aan de combinatie wassen / polish voor bijvoorbeeld € 39,50
 • Bij 3.000 behandelingen per jaar (10 per dag) is de omzet excl. BTW en verbruikskosten € 185.000,00 hiervan betaalt u de vaste kosten en operator. Een resultaat van meer dan € 100.000,00 zal meestal haalbaar zijn.

Waar op te stellen:

De Broadway Buff'n Shine Polisher is op te stellen in een ruimte van L x B x H = 9.00 x 4.80 x 3.25. Dit kan zijn in een hoek van de werkplaats, in de huidige poetsafdeling of in een door Washplan-Ned te leveren gebouw. Voor dit gebouw doen wij graag een aanbieding.

En de ideale combinatie:

Broadway Buff'n Shine Polisher met Broadway Cloth Wash rollover; de beste Amerikaanse rollover en...hydraulisch aangedreven, antenne en ruitenwisser vriendelijk door speciale topwasser.

 

Voor inlichtingen kunt u contact met ons opnemen (klik op Contact in het menu bovenaan); zie ook www.broadwayequipment.com.